εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

Cretan Adventures - Πληροφορίες για την εταιρεία μας

H εταιρεία Cretan Adventures εξειδικεύεται στο χώρο της οργάνωσης εκδρομών στη φύση, στις υπαίθριες δραστηριότητες και ταξιδιών στην Κρητική και Ελληνική φύση καθώς και στα ταξίδια περιπέτειας στο εξωτερικό. Λειτουργεί από το 2001 και είναι εγκεκριμένη από τον Ε.Ο.Τ. με αριθμό άδειας: 1039 E 6061 00773 01.

Η Cretan Adventures είναι η έμπνευση και η πρωτοβουλία των δύο αδελφών, Φώντα και Μανώλη Σπινθάκη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν το πάθος, την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη τους για την Κρητική φύση και τις δραστήριες διακοπές με ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν την «αληθινή Κρήτη».

Ο Φώντας Σπινθάκης - γεννημένος το 1970 στην Κρήτη – είναι κάτοχος Bachelor στα Μαθηματικά & οικονομικά και βοηθός εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης. Έχει συμμετάσχει σε ορειβατική αποστολή στις Περουβιανές Άνδεις κι έχει λάβει μέρος σε αναρριχήσεις στις Άλπεις σε άλλες περιοχές στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού ως συνοδός – οδηγός υπαίθριων προγραμμάτων κι έχει εργαστεί ως συντονιστής προγράμματος σε πολλές κατασκηνώσεις στην Ελληνική φύση (Ευρυτανία, Όλυμπο, Χορτιάτη). Έχει εκπαιδεύσει πολλούς νέους ορειβάτες και αναρριχητές συμμετέχοντας σε σχολές ορειβασίας και αναρρίχησης οργανωμένες από την ομοσπονδία ή ορειβατικούς συλλόγους κι έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το “Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο” ως εισηγητής σε κύκλο ενδιαφέροντος.  Από το 2001 μέχρι σήμερα διευθύνει μαζί με το Μανώλη την εταιρία Cretan Adventures.

Ο Μανώλης Σπινθάκης - γεννημένος το 1978 στην Κρήτη - είναι κάτοχος Bachelor στην Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού. Εργάστηκε ως Διευθυντής Αποτελεσμάτων του αθλήματος της Τοξοβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες "Αθήνα 2004". Εργάστηκε στο αθλητικό τμήμα της οργανωτικής επιτροπής "Doha2006" για τους 15ους Ασιατικούς Αγώνες στη Ντόχα του Κατάρ καθώς επίσης και στο τμήμα Τεχνολογίας-Πληροφορικής της οργανωτικής επιτροπής "Rio2007" για τους 15ους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας.
Δραστήριος ορειβάτης με αναβάσεις στις ψηλότερες κορυφές των ευρωπαϊκών Άλπεων, έχει λάβει μέρος σε σχολές ορειβασίας-αναρρίχησης ορειβατικών συλλόγων καθώς και σε φυσιολατρικές κατασκηνώσεις (Ευρυτανία, Λουτράκι, Βόλος). Είναι επίσης ικανός ιστιοπλόος ανοιχτής θάλασσας.
Από το 2007 μέχρι σήμερα διευθύνει μαζί με το Φώντα την εταιρία Cretan Adventures.

Τα δύο αδέλφια πλαισιώνονται από τα στελέχη της Cretan Adventures, συνεργάτες από το χώρο της εκπαίδευσης, της έρευνας και ειδικών στα σπορ της φύσης, με πολύχρονη εμπειρία, γνώσεις, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα δίνοντας εγγύηση ποιότητας, ασφάλειας και ευχάριστου κλίματος κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και των εκδρομών.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από τις δραστηριότητες μας τις προϋποθέσεις εκείνες μέσω των οποίων θα επιτευχθεί η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, η διάδοση των μηνυμάτων που κάθε φορά επιδιώκουμε να προβάλουμε καθώς και η γνωριμία με τους μοναδικούς, σε ομορφιά και παράδοση τόπους δραστηριοποίησης με απώτερη επιδίωξη το ενδιαφέρον και την αγάπη για την ομορφιά της φύσης.

Υποστηρικτής στην προσπάθειά μας αυτή είναι οι ομορφιές και τα αξιοθέατα των τόπων δραστηριοποίησης, όπου προσεκτικά έχουν επιλεγεί με βλέψη - εκτός των άλλων - την ανάδειξή τους καθώς και την ψυχαγωγία και ενημέρωση των συμμετεχόντων.

 

Fontas Spinthakis of Cretan Adventures
Φώντας

Manolis Spinthakis of Cretan Adventures
Μανώλης Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]