εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΚΡΗΤΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Το νησί της Κρήτης είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, με γεωγραφική θέση όπου τα κλιματολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα διατηρούν μια λεπτή ισορροπία καθώς αποτελεί και τον τόπο γεννήσεως διαφορετικών αλλά παράλληλα αρμονικών πολιτισμών. Μεταξύ του 2800 π.Χ. και 1400 π.Χ., ο Μινωικός πολιτισμός (ο πρώτος ευρωπαϊκός) έχτισε θαυμάσια παλάτια όπως εκείνα της Κνωσού, Φαιστού, Ζάκρου, Μαλίων και Αρχανών.Μετά από μια φυσική καταστροφή που κατέστρεψε τους Μίνωες, οι Αχαιοί και οι Δωριεείς κατέλαβαν και εξουσίασαν το νησί. Ο κλασικός ελληνικός πολιτισμός άκμασε στα έτη που ακολούθησαν.

Το 67 π.Χ. η Κρήτη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους. Η Γόρτυνα ήταν η πόλη που έγινε η πρωτεύουσα της ρωμαϊκής επαρχίας της Κρήτης και ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που υποδέχτηκε το χριστιανισμό. Κατά τη διάρκεια της βυζαντινής περιόδου η Κρήτη έγινε σημαντικό κέντρο για το χριστιανισμό. Από το 824 μ.Χ. μέχρι το 961 μ.Χ., οι Σαρακηνοί κατέλαβαν το νησί και το 1204 η Κρήτη αναλήφθηκε από τους Βενετούς μέχρι και το 1669 όπου «έπεσε» στους οθωμανικούς Τούρκους μετά από μια 22-ετή πολιορκία.

Η Κρήτη επανάκτησε την αυτονομία της το 1897 και ενώθηκε με την Ελλάδα το 1913. Τα προβλήματά της όμως δεν τελείωσαν καθώς υπέφερε κάτω από τη ναζιστική κατάληψη κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση


 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]