εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΚΡΗΤΗ ΚΛΙΜΑ

Το κλίμα της Κρήτης είναι ήπιο. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών ενώ το φθινόπωρο είναι η ηπιότερη εποχή της Κρήτης, όπου οι θερμοκρασίες είναι συχνά υψηλότερες απ' ό,τι την άνοιξη. Ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος και ανεκτός. Οι χιονοπτώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες στις πεδιάδες, αλλά αρκετά συχνές στα βουνά.

Οι ιδανικοί μήνες για πεζοπορία στην Κρήτη είναι οι Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος, καθώς επίσης ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Οι συνθήκες είναι αρκετά ιδανικές για μπάνιο στη θάλασσα (τον Απρίλιο μόνο για τους γενναίους κολυμβητές) αλλά στα βουνά μπορεί να υπάρξει η πιθανότητα θύελλας και βροχής καθώς επίσης και κρύου καιρού.

Το καλοκαίρι στην Κρήτη μπορεί να αποδειχθεί πολύ ζεστό για πεζοπορία, εντούτοις οι προτεινόμενες διαδρομές πραγματοποιούνται σε χαμηλότερα υψόμετρα σε παραθαλάσσιες περιοχές, κοιλάδες και φαράγγια, όπου οι καλοκαιρινές συνθήκες αποδεικνύονται θαυμάσιες λόγω του φρέσκου θαλασσινού αέρα καθώς και η ευκαιρία για ένα γρήγορο μπάνιο κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Στις ορεινές περιοχές της Κρήτης ο καιρός είναι πάντα πιο δροσερός.

 

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση


 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]