εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΚΡΗΤΗ – ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ

Η θέση, η ποικιλία υψομέτρου και έκτασης και το κλίμα της Κρήτης, έχουν ευλογήσει αυτό το νησί με μια θαυμάσια ποικιλομορφία λουλουδιών και φυτών. Το νησί είναι πλούσιο σε καστανιές, βαλανιδιές, κυπαρίσσια, φοίνικες, κέδρους και αναρίθμητες ελιές (το ελαιόλαδο είναι το βασικό προϊόν του εδάφους).

Υπάρχουν επίσης περισσότερα από 140 διαφορετικά είδη φυτών και άγρια χόρτα τα οποία είναι ενδημικά που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Η κρητική χλωρίδα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βότανα και φαρμακευτικά φυτά όπως ρίγανη, θυμάρι και λάβδανο. Υπάρχει επίσης μια καταπληκτική ποικιλία λουλουδιών στην Κρήτη, όπως τουλίπες, κυκλάμινα, ορχιδέες, κλπ. Λόγω του κλίματος και της έκτασης του εδάφους η περίοδος άνθησης διαρκεί περισσότερο από 6 μήνες (από Μάρτιο μέχρι Σεπτέμβριο).

Στο βουνό Γκίγκιλος και στο εθνικό δρυμό της Σαμαριάς, ζει ο κρητικός αίγαγρος (Κρι-Κρι) και στον Ψηλορείτη η κρητική άγρια γάτα (Felix Sylvestris), καθώς επίσης και πολλά πρόβατα, αίγες και κουνέλια.

Στον ουρανό μπορείτε να δείτε το τεράστιο και όμορφο Lammergeyer ή «Γενειοφόρο» γυπαετό, το γυπαετό Griffon και διάφορα άλλα είδη αετού.

Τέλος, η ζωή στη θάλασσα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ορισμένες παραλίες στα νότια του νησιού  προσφέρονται για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Caretta Caretta» κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής της.

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση


 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]