Παιδικές εκδρομικές κατασκηνώσεις στην Κρήτη
εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΚΡΗΤΗ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

παιδικες κατασκηνωσειςΤο παιδικό και νεανικό τμήμα της Cretan Adventures διοργανώνει κάθε καλοκαίρι Εκδρομές Διασκέδασης & Περιπέτειας – Fun & Adventure Camps διάρκειας 8 και 10 ημερών με δραστηριότητες και αθλήματα στη φύση σε πανέμορφα δάση και μαγευτικές παραλίες της Κρήτης, για παιδιά 7-16 ετών. Πιό συγκεκριμένα για παιδιά ηλικίας:

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής τα παιδία απολαμβάνουν το παιχνίδι και λαμβάνουν μέρος σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών καθώς επίσης συμμετέχουν σε ορεινά αθλήματα όπως αναρρίχηση βράχου, ποδήλατο βουνού, σπηλαιολογία, ορεινή πεζοπορία, κανό θαλάσσης, ιππασία, τοξοβολία, διάσχιση φαραγγιών, κατάβαση (rappel), ιπτάμενο πέρασμα (flying fox), κ.α. μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό της Cretan Adventures!

Η διαμονή μας γίνεται σε σκηνές τύπου igloo των 3-4 ατόμων που έχουν στρώματα και χώρο για τα προσωπικά πράγματα και ρούχα των παιδιών (2-3 παιδιά/σκηνή). Το διατροφικό πρόγραμμα της κατασκήνωσής μας θα αναλάβει ο χώρος εστίασης του «Λευκορίτης Resort».

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΣΚΥΦΟΥ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 7-9 ΕΤΩΝ

Το παιδικό και νεανικό τμήμα της Cretan Adventures όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος διοργανώνει Εκδρομή Περιπέτειας – Adventure Camp διάρκειας 8 ημερών  με δραστηριότητες και αθλήματα στη φύση την καρδιά του Οροπεδίου Ασκύφου.

Κατασκήνωση ΠεριπέτειαςΤο Οροπέδιο Ασκύφου βρίσκεται στο νομό Χανίων, σε μια από τις ομορφότερες και αυθεντικότερες περιοχές της Κρήτης. Τα άγρια ψηλά βουνά τριγύρω και η γαλήνη του κάμπου, συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό χειμώνα – καλοκαίρι.

Έχοντας σαν βάση των εξορμήσεων και των δραστηριοτήτων μας το «Λευκορίτης Resort» τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά του οροπεδίου, θα απολαύσουν το παιχνίδι, θα λάβουν μέρος σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες και ορεινά σπορ.

Πέρα από τις φυσιολατρικές δραστηριότητες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μπάνιο στην ολοκαίνουργια πισίνα γνωριστούν με τα άλογα του Ιππικού κέντρου και να συμμετέχουν στον ελεύθερο χρόνο τους σε αθλητικές δραστηριότητες όπως μπιτς βόλεϊ, τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο στις καινούργιες εγκαταστάσεις του «Λευκορίτης Resort».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAMP

1η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 08:30 για το Οροπέδιο του Ασκύφου. Άφιξη στην περιοχή, τακτοποίηση στις σκηνές και γνωριμία με τα στελέχη. Χωρισμός των ομάδων και παιχνίδια γνωριμίας.

2η ΜΕΡΑ: Το πρωί μπάνιο στην πισίνα και το απόγευμα Mountain Bike - ποδηλασία βουνού σε χωμάτινους δρόμους της περιοχής

3η ΜΕΡΑ: Αναρρίχηση βράχου με χρήση ειδικού ορειβατικού εξοπλισμού (ζώνες, κράνη, σχοινιά) σε διαδρομές σχεδιασμένες για τις ικανότητες των παιδιών & διαγωνισμός τοξοβολίας.

4η ΜΕΡΑ: Πεζοπορία σε πολύ όμορφο μονοπάτι μέσα στο δάσος μέχρι το καταφύγιο Ταύρης του ορειβατικού συλλόγου Χανίων.

5η ΜΕΡΑ: Το πρωί μπάνιο στην πισίνα και το απόγευμα μάθημα Rappel με χρήση ειδικού ορειβατικού εξοπλισμού.

6η ΜΕΡΑ: Το πρωί γνωριμία με τα άλογα και τη φάρμα των ζώων, βόλτα με την μικρή άμαξα και το απόγευμα Σπηλαιολογία σε κοντινό σπήλαιο.

7η ΜΕΡΑ: Mini Ολυμπιακοί Αγώνες - Παιχνίδια δυναμικής της ομάδας, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

8η ΜΕΡΑ: Το πρωί μπάνιο στην πισίνα και το απόγευμα τακτοποίηση πραγμάτων και αναχώρηση για Ηράκλειο.
Άφιξη στο Ηράκλειο στις 19:00

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 23 Ιουνίου 2014 – 30 Ιουνίου 2014

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες / 7 νύχτες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €420 (Ελάχιστη συμμετοχή 12 παιδιά) (έκπτωση 10% για κάθε αδελφάκι)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά από και προς το Ηράκλειο με ιδιωτικό πούλμαν
 • πλήρη διατροφή 5 γευμάτων (πρωινό, κολατσιό κατά τις πρωινές δραστηριότητες,  μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό)
 • 7 διανυκτερεύσεις σε σκηνές (παρέχουμε σκηνές και υποστρώματα)
 • εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών
 • συνοδεία από εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες συνοδούς που στελεχώνουν  την CretanAdventures
 • Ασφάλεια ατυχήματος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή αυτή απευθύνεται σε παιδιά - αγόρια και κορίτσια - ηλικίας 7- 9 χρονών. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Το πρόγραμμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις διαθέσεις και τις δυνατότητες των παιδιών. Το πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να αλλάξει εξαιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων πέρα του δικού μας ελέγχου (καιρικές συνθήκες, κατάσταση μονοπατιών, κ.α.) ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών και το ευχάριστο κλίμα της εκδρομής μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η τελική απόφαση εναλλακτικής πρότασης θα δοθεί από το συνοδό της εκδρομής.

*** Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση, χρειάζεται η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής και του Ιατρικού Δελτίου μαζί με εξόφληση του συνολικού κόστους της εκδρομής το αργότερο μέχρι Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.

 

Όροι & Δήλωση Συμμετοχής -|- Επικοινωνήστε μαζί μας

[ αρχή σελίδας ]

-------------

 

ΚΙΝΗΤΗ – 10ΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ

Το παιδικό και νεανικό τμήμα της Cretan Adventures διοργανώνει κάθε καλοκαίρι κινητή Εκδρομή ΠεριπέτειαςAdventure Camp διάρκειας 10 ημερών  με δραστηριότητες και αθλήματα στη φύση στην παραθαλάσσια νότια περιοχή του νομού Χανίων, για παιδιά 10-15 ετών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου – 25 Ιουλίου 2014.

Κινητή Κατασκήνωση ΠεριπέτειαςΜέσα στα κατάφυτα φαράγγια και τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής τα παιδία απολαμβάνουν το παιχνίδι, επισκέπτονται ιστορικής σημασίας μνημεία και αρχαιότητες και συμμετέχουν σε πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών στα ορεινά αθλήματα της αναρρίχησης βράχου, ορεινής πεζοπορίας, διάσχισης φαραγγιού, κατάβαση (rappel), κανό θαλάσσης, κ.α. μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό.

Η διαμονή γίνεται σε σκηνές τύπου igloo των 3-4 ατόμων που έχουν στρώματα και χώρο για τα προσωπικά πράγματα και ρούχα των παιδιών (2 παιδιά/σκηνή). Το διατροφικό πρόγραμμα της εκδρομής μας αναλαμβάνουν τοπικοί χώροι εστίασης με τα πιο αγνά και υγιεινά υλικά της κάθε περιοχής ενώ καθημερινά τα πράγματα μας μεταφέρονται με αυτοκίνητα και καραβάκια (όπου κρίνεται απαραίτητο) στο επόμενο μέρος διαμονής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAMP

1η Μέρα: Αναχώρηση από την «Μαρίνα» Ηρακλείου στις 08:30 για τον Άγιο Ιωάννη Σφακίων όπου θα οργανώσουμε το χώρο που θα στήσουμε τις σκηνές για την διανυκτέρευσης μας.

2η Μέρα: Όμορφη πεζοπορία μέσα στο πευκόδασος που θα μας οδηγήσει στο μικρό σπήλαιο του Κορμοκόπου. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι πίσω στην κατασκήνωση μας όπου το απόγευμα θα εξασκηθούμε στην τοξοβολία.

3η Μέρα: Μάθημα-παιχνίδι προσανατολισμού, με χάραξη πορείας σε χάρτη και πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης που θα συνδυαστεί με κυνήγι θησαυρού.

4η Μέρα: Ανάβαση στη κορυφή Ζαρανοκεφάλα 2099μ. Η ανάβαση μας θα εξαρτηθεί από το πόσο κουρασμένοι μπορεί να είμαστε από τις προηγούμενες μέρες αλλά και από τις θερμοκρασίες που θα έχουμε. Η διανυκτέρευση μας θα γίνει ξανά στο χωριό Άγιος Ιωάννης.

5η Μέρα: Διάσχιση του εντυπωσιακού φαραγγιού της Αράδαινας, που θα μας χαρίσει τοπία που κόβουν την ανάσα και μια διασκεδαστική πορεία που καταλήγει στην παραλία Μάρμαρα. Στα Μάρμαρα θα ξεκουραστούμε κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά για να συνεχίσουμε για το Λουτρό όπου και θα κατασκηνώσουμε.

6η Μέρα: Μέρα αφιερωμένη στη θάλασσα! Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει κωπηλασία με Κανό Θαλάσσης ή διπλά Sea kayaks ή ποδήλατο θαλάσσης στον ασφαλή κόλπο του Λουτρού.

7η Μέρα: Άλλη μια μέρα αφιερωμένη στη θάλασσα!

8η Μέρα: Μετά το πρωινό μας, θα πεζοπορήσουμε μέχρι τη μικρή παραλία «Μάρμαρα» με τα κρυστάλλινα νερά όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε και να γνωρίσουμε τις θαλάσσιες σπηλιές αλλά και το εντυπωσιακό σπορ της αναρρίχησης βράχου χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό ασφαλείας.

9η Μέρα: Ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 θα φτάσουμε στην παραλία «γλυκά νερά», που λέγετε έτσι εξαιτίας του δροσερού πόσιμου νερού που αναβλύζει από τις πηγές που βρίσκονται σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα. Εδώ θα κολυμπήσουμε και θα ξεπλυθούμε χρησιμοποιώντας το νερό των πηγών και θα επιστρέψουμε πίσω στο Λουτρό.

10η Μέρα: το πρωί θα μαζέψουμε τις σκηνές και τα πράγματα μας και αφού κολυμπήσουμε μέχρι το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι για τα Σφακιά απ’ όπου θα επιστρέψουμε με το πούλμαν μας πίσω στο Ηράκλειο.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 16 Ιουλίου – 25 Ιουλίου 2014 (10 ημέρες / 9 νύχτες)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €495 (Ελάχιστη συμμετοχή 15 παιδιά) (έκπτωση 10% για κάθε αδελφάκι)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά από και προς το Ηράκλειο με ιδιωτικό πούλμαν
 • Μεταφορά πραγμάτων
 • πλήρη διατροφή 5 γευμάτων (πρωινό και βραδινό σε εστιατόριο, μεσημεριανό είτε σε εστιατόριο είτε υπό μορφή πικ-νικ)
 • διανυκτερεύσεις σε σκηνές (παρέχουμε σκηνές και υποστρώματα)
 • εξοπλισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών
 • συνοδεία από εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες συνοδούς που στελεχώνουν  την CretanAdventures
 • Ασφάλεια ατυχήματος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή αυτή απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 10 -15 χρονών. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Το πρόγραμμα είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις διαθέσεις και τις δυνατότητες των παιδιών. Το πρόγραμμα υπάρχει περίπτωση να αλλάξει εξαιτίας απρόβλεπτων καταστάσεων πέρα του δικού μας ελέγχου (καιρικές συνθήκες, κατάσταση μονοπατιών κ.α.) ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών και το ευχάριστο κλίμα της εκδρομής μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η τελική απόφαση εναλλακτικής πρότασης θα δοθεί από τον συνοδό της εκδρομής

*** Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση, χρειάζεται η συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής και του Ιατρικού Δελτίου μαζί με εξόφληση του συνολικού κόστους της εκδρομής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014.

 

Όροι & Δήλωση Συμμετοχής -|- Επικοινωνήστε μαζί μας

[ αρχή σελίδας ]

 CRETAN ADVENTURES
Εβανς 10
71201 Ηράκλειο - Κρήτη
Τηλ: +30 2810 332772, Φαξ: +30 2810 288226
 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]