εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΕΞΩΤΙΚΗ & ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ

Ταξίδι στην Τυνησία!

Ανακαλύψτε την Τυνησία των οάσεων και της μεγαλύτερης ερήμου του πλανήτη, περιηγηθείτε στην Τυνησία της αρχαίας Καρχηδόνας και των ιστορικών πόλεων, των μαγευτικών ακρογιαλιών και των ζεστών – φιλόξενων ανθρώπων.
Με αφετηρία την Τύνιδα, επιβιβασμένοι σε άνετα τζιπ 4x4 επισκεπτόμαστε την 4η ιερότερη πόλη του Ισλάμ, εξερευνούμε ορεινές οάσεις, εντυπωσιαζόμαστε με τους αντικατοπτρισμούς της αλμυρής ερήμου Chott El Jerid, αφηνόμαστε στο μυστήριο και τη μαγεία της Σαχάρας, κάνοντας βόλτα με καμήλες και διανυκτερεύοντας παρέα με Βερβερίνους. Μπαίνουμε στους πολύβουους ρυθμούς της πολύχρωμης medina – τοπικής αγοράς και επισκεπτόμαστε τη πλουσιότερη συλλογή ψηφιδωτών στον κόσμο.

Με τη συνοδεία των ειδικευμένων οδηγών μας, με σιγουριά και ασφάλεια, σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την Τυνησία των παραδόσεων, των πολιτισμών, των εκπλήξεων και των μαγευτικών τοπίων!

Τυνησία

Αναλυτικό Πρόγραμμα για το ταξίδι στην Τυνησία

ΗΜΕΡΑ 1:

Αναχώρηση από Ηράκλειο για Αθήνα κι από εκεί για Τύνιδα. Άφιξη στην Τύνιδα το απόγευμα και βόλτα στο γραφικό χωριό Sidi Bou Said για να απολαύσουμε ένα ζεστό τσάι και την όμορφη θέα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Diplomat Hotel 4*. (Διανυκτέρευση στην Τύνιδα)

ΗΜΕΡΑ 2:

Αναχώρηση με τα Jeeps για μία από τις ιερές πόλεις του Ισλάμ, το Kairouan, όπου θα επισκεφτούμε το τζαμί Sidi Okba, και το μαυσωλείο του «μπαρμπέρη» -Zaouia του Sidi Sahbi. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νοτιοδυτικά στο σύνορο της μεσογειακής Τυνησίας και της ερήμου, την πόλη Gafsa, σημαντική πόλη κατά την ρωμαϊκή εποχή. Τελικός προορισμός η πόλη Tozeur που θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο Elmuradi Hotel 4*. (Διανυκτέρευση στην Tozeur)

ΗΜΕΡΑ 3:

Η μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση με Jeeps των ορεινών οάσεων της Nefta σ ένα μοναδικό τοπίο πάνω στην οροσειρά του Άτλαντα στα σύνορα με την Αλγερία. Συναρπαστικές off road διαδρομές μας προκαλούν να γνωρίσουμε την περιπέτεια σε μέρη εξωτικά. Επιστροφή στην Tozeur όπου αξίζει να κάνουμε βόλτα στο κέντρο της παλιάς πόλης την συνοικία του Ouled el-Hadef  και να επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με δείγματα από την ζωή των κατοίκων των περιοχών πριν την έρημο της Σαχάρας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Elmuradi Hotel 4*. (Διανυκτέρευση στην Tozeur)

ΗΜΕΡΑ 4:

Σήμερα «δε θα πιστεύουμε στα μάτια μας», με τους συνεχείς αντικατοπτρισμούς της αλμυρής ερήμου Chott El Jerid. Στάση στο Chekmo με την καταπληκτική θέα προς την αχανή αλμυρή έρημο Chott El Jerid που θα την διασχίσουμε με άνεση και ασφάλεια μέσα στα 4x4 οχήματα μας για να φτάσουμε στην «Πόρτα της Σαχάρας» την πόλη Douz. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Sahara Douz 4* με δυνατότητα απολαυστικού χαμάμ. (Διανυκτέρευση στη Douz)

ΗΜΕΡΑ 5: Γεύση ερήμου!

Επίσκεψη στο χωριό Zaafrane και βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους φορώντας τις παραδοσιακές μαντίλες (για προστασία από τον ήλιο και την άμμο) και γνωριμία με τους Βερβερίνους. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε κομμάτι της Σαχάρας για να φτάσουμε στη όαση Ksar Ghilane όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε τυπική βερβέρικη σκηνή έχοντας την ευκαιρία να χαλαρώσουμε στη θερμή πηγή της όασης. (Διανυκτέρευση στην όαση Ksar Ghilane)

ΗΜΕΡΑ 6:

Επιβίβαση στα jeeps και αναχώρηση για το χωριό φρούριο Douiret. Συνεχίζουμε για τα Ksar – χωριά φρούρια της νότιας Τυνησίας οικοδομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε ναπροστατεύονται από τις επιθέσεις των νομάδων. Επισκεπτόμαστε τα πιο αντιπροσωπευτικά Ksar Hadada και Ksar Hallouff, τόπους ανεφοδιασμού των καραβανιών, κέντρα της κοινωνικής ζωής των Βερβερίνων. Επόμενος μας σταθμός η μοναδική πόλη τρωγλοδυτών - Matmata, χτισμένη μέσα στους 700 κρατήρες της περιοχής κάτω από την επιφάνεια της ερήμου.
Επιστροφή στον πολιτισμό με την άφιξη μας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας την Sfax, όπου μπορούμε να επισκεφτούμε την ελληνική εκκλησία των «Τριών Ιεραρχών» και να κάνουμε την βόλτα μας στην παλιά πόλη medina. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Sangho Syfax 4*. (Διανυκτέρευση στη Sfax)

ΗΜΕΡΑ 7:

Πρωινή αναχώρηση για Τύνιδα με απαραίτητη στάση στην κωμόπολη El Jem, για να θαυμάσουμε το 6ο στον κόσμο Κολοσσαίο, που σώζεται σε άριστη κατάσταση. Στην πρωτεύουσα της Τυνησίας θα επισκεφτούμε το μουσείο Bardo με την πλουσιότερη συλλογή ψηφιδωτών στον κόσμο και το απόγευμα θα μπούμε στους ρυθμούς της πολύβουης και χρωματιστής τοπικής αγοράς, στην medina (παλιά πόλη) της Τύνιδας, για τα απαραίτητα αναμνηστικά και το γνωστό ανατολίτικο παζάρι. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Diplomat Hotel 4*. (Διανυκτέρευση στην Τύνιδα)

ΗΜΕΡΑ 8:

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Ελλάδα.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες για το ταξίδι στην Τυνησία

Τιμή/άτομο: €1130 (8 ημέρες / 7 νύχτες)

Η τιμή περιλαμβάνει: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης (Ηράκλειο-Αθήνα-Ηράκλειο και Αθήνα-Τύνιδα-Αθήνα), Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, ημιδιατροφή και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια καθώς και μία διανυκτέρευση σε σκηνές Βέρβερων στην έρημο, ξεναγήσεις (συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων), μεταφορές με 4x4 Jeeps όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφαλιστική κάλυψη, τοπικοί συνοδοί, Έλληνας συνοδός της Cretan Adventures, ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται: Έξοδα προσωπικής φύσης, οινοπνευματώδη ποτά και μη αλκοολούχα ποτά, ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο.

Ασφάλεια: Ο καθένας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες της Cretan Adventures καλύπτεται από προσωπική ασφάλεια ατυχημάτων της A.I.G GREECE. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε συμμετέχων καλύπτεται ήδη από προσωπική του ασφάλειά με καλύτερους όρους για τις επιλεγμένες δραστηριότητες και δεν επιθυμεί να καλυφθεί από A.I.G GREECE, πρέπει να το δηλώσει εγγράφως στην Cretan Adventures τουλάχιστον μια εργάσιμη ημέρα πριν την αναχώρηση (Σαββατοκύριακα και αργίες δεν συμπεριλαμβάνονται).

Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 30 Μαρτίου 2010 – 06 Απριλίου 2010.

Μεταφορές: Μετακινούμαστε με κλιματιζόμενα οχήματα Land Cruiser jeep 4x4, χωριτικότητας 4-6 επιβατών.

Διαμονή: Με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4* και σκηνές Βέρβερων (μία διανυκτέρευση). Οι τιμές του προγράμματος είναι βάσει δίκλινων δωματίων.

Φαγητό: Πρωινό στο ξενοδοχείο και ένα γεύμα ανά ημέρα.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία για οποιαδήποτε δραστηριότητα του προγράμματος.

Εξοπλισμός: Μικρό σακίδιο ή τσάντα καθημερινής χρήσης, άνετα παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, άνετα ρούχα, προσωπικά είδη.

Σημείωση σχετικά με το Πρόγραμμα: Παρακαλείται να ληφθεί υπ’ όψη ότι το πρόγραμμα ή μέρος του μπορεί να αλλάξει για διάφορους λόγους πέρα από τον έλεγχό της Cretan Adventures (π.χ. άσχημος καιρός, ποιότητα δρόμων,  κλπ) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ομάδας. Η τελική απόφαση της έκβασης του προγράμματος είναι στην κρίση του συνοδού της Cretan Adventures.

 

Ταξίδι στην Τυνησία: Επικοινωνήστε μαζί μας -|- Όροι και Προϋποθέσεις

 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]