εναλλακτικος τουρισμος στην κρητη, ελλαδα

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ταξιδέψτε μέσα σε παλιά μονοπάτια, αρχαίες πόλεις και ερειπωμένα μέρη και ανακαλύψτε την ιστορία της Κρήτης που βρίσκεται στο μουσείο της φύσης. Οδηγηθείτε μέσα στον πολιτισμό και τις παραδόσεις και ελάτε να ζήσετε μαζί με την Cretan Adventures, έστω και για λίγο την αυθεντική ζωή των παλαιών κατοίκων της υπαίθρου πλάθοντας τον πηλό, μπαίνοντας σε Ασκληπιείο της Ελληνιστικής περιόδου και έχοντας παρέα μόνο την υπέροχη θέα και τους φυσικούς ήχους!

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής

εργαστηρι αγγειοπλαστικηςΑπό τότε που οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου ανακάλυψαν τις ιδιότητες του πηλού και κατασκεύασαν τα πρώτα πήλινα αγγεία, συνέδεσαν τη ζωή τους με αυτά, αφού εξυπηρετούσαν μεγάλο μέρος των καθημερινών τους αναγκών. Με την εφεύρεση του κεραμικού τροχού η τέχνη αυτή ανέπτυξε τέλεια τις μορφές και την πλαστικότητα των έργων της χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό τον άργιλο-πηλό και πολλές φορές χρώματα ή άλλα υλικά για τη στιλπνότητα τους.

Το χωριό Μαργαρίτες του Ν. Ρεθύμνου είναι μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες όπου η αγγειοπλαστική αναπτύχθηκε. Η κεραμική ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει, η τέχνη που εξασκείται ακόμα και σήμερα, κάνοντας το χωριό Μαργαρίτες ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα κεραμικής στην Ελλάδα.

Οι παλιές κι οι νέες τεχνικές συνυπάρχουν αρμονικά ανάμεσα στα 16 εργαστήρια – εκθέσεις κεραμικής που κατασκευάζουν παραδοσιακά και μοντέρνα κεραμικά.

Θα παρακολουθήσετε παραδοσιακούς τεχνίτες να δουλεύουν τα κεραμικά τους στον ποδοκίνητο τροχό και να τα ψήνουν στο παραδοσιακό καμίνι με τα ξύλα, αλλά και νεότερους να ακολουθούν είτε τις παραδοσιακές αυτές τεχνικές είτε να εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες, με ηλεκτρικό τροχό και καμίνι.

Πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια & αρχ. χώρους

Η ιστορία της Κρήτης είναι περίφημη! Οι πολιτισμικοί μας περίπατοι στη φύση δίνουν την ευκαιρία στον περιηγητή να επισκεφθεί αρχαίες πόλεις και ερειπωμένα μέρη της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου. Μοναστήρια με πλούσια ιστορία και εκκλησίες με τοιχογραφίες και μωσαϊκά δάπεδα μυούν τον επισκέπτη στην Ελληνική Ορθόδοξη θρησκεία.

Οι ξεναγοί μας μέσω της υπέροχης υπαίθρου της Κρήτης σας οδηγούν στην καρδιά της μυθολογίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων.

 

αγγειοπλαστική
εργαστήρια αγγειοπλαστικης

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση

 

Γαστρονομικές Περιηγήσεις - Παραδοσιακή Διατροφή

παραδοσιακη διατροφηΑφήστε μας να σας ξεναγήσουμε στην πιο υγιεινή «κουζίνα» του κόσμου, την Κρητική κουζίνα, να σας μυήσουμε στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής παρθένου ελαιολάδου από ελιές τοπικών ελαιοδέντρων καθώς και στο φούρνισμα του ψωμιού, στην παραγωγή αυθεντικού κρασιού, στο μαγείρεμα τοπικών παραδοσιακών φαγητών, στο άρμεγμα και κούρεμα των προβάτων και σε όλου εκείνους τους λόγους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες.

Στα ορεινά χωριά της Κρήτης, οι άνθρωποι αγνοούν εσκεμμένα το ρυθμό της σύγχρονης ζωής... Μεγαλώνοντας μαθαίνουν να αλέθουν το σιτάρι για να φτιάξουν ψωμί και να καλλιεργούν τη συγκομιδή τους.

Οι κάτοικοι επίσης εκμεταλλεύονται την αφθονία άγριων, εδώδιμων φυτών, λαχανικών και βοτάνων όπως οι αγκινάρες, η ρίγανη, το μάραθο, η γλιστρίδα, το χαμομήλι, κα. Οι ρίζες της μεσογειακής διατροφής δημιουργήθηκαν στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης και με βάση το ελαιόλαδο κατάφερε να γίνει περιζήτητη. Τελικά όμως η κρητική διατροφή δεν είναι απλώς μια τυχαία διατροφή, είναι ένας τρόπος ζωής. Σε μικρές ομάδες θα συναντήσουμε έμπειρους και αφοσιωμένους ανθρώπους του πολιτισμού, της φύσης και της Κρητικής κουζίνας.

Η διατήρηση τέτοιων παραδόσεων είναι σημαντική για την προστασία των διατροφικών πηγών αλλά και του ίδιου του περιβάλλοντος. Για να πάρουμε κι εμείς μέρος λύση αυτού του κινδύνου, μπορούμε να επιλέξουμε να μάθουμε από τους επαγγελματίες του χώρου, να τους βοηθήσουμε στην κουζίνα, να οργώσουμε και να μαγειρέψουμε μαζί τους και να νοιώσουμε κι εμείς οι ίδιοι συνεχιστές της Κρητικής παράδοσης.

 Copyright © Cretan Adventures - All rights reserved
[Created by iWorx -|- SEO by Artkreta.gr]